Filmtips - Rock of ages

2012-10-27 klockan 15:38:48
Jag älskar filmer med bra musik, kärlek och lite fart. Och "Rock of ages" innehöll allt :) 
 
Rock of ages kretsar kring en ökänd rockklubb i 80-talets Los Angeles. Rock’n’roll har aldrig varit större och den starkast lysande stjärnan är Stacee Jaxx. Till klubben kommer Sherrie och Drew, båda två med drömmen om det stora genombrottet men steget är långt från dröm till verklighet…
 
 
Jag älskar som sagt såna här filmer. Var lite skeptisk innan. Tom Cruise är inte en favorit hos mig. Men hans roll som Stacee Jaxx var helt klart annorlunda mot vad han spelat tidigare. Och han gjorde de bra! Julianna Hough har bevisat att hon inte bara kan dansa, hon kan sjunga också!(om det nu är hon som sjunger) ;) Sen är snyggingen Diego Boneta från PLL och 90210 inte helt fel att kika på. T.o.m är Russel Brands karaktär lite kul(tål honom inte i vanliga fall)!
 
Ja summan av allt är att filmen är en 5/5! Musiken gör såklart mkt då jag äääälskar gammal rockmusik! Så har ni inget att göra i helgen, kolla på denna. Lovar att jag inte kommer göra er besvikna :)

Instagram :)

2012-10-26 klockan 22:34:00

Fiablomkvist. Följ mig där :)

 


Äventyr :)

2012-10-26 klockan 11:04:40

Har precis tappat all färg från USA och nu är det dags att ut och åka en sväng igen :) Hade fördragit ett varmt land, typ som USA igen men denna gången blir det 3 heeela dagar i London och en kväll och en morgon :)

Åker imorgon kväll från Säve och kommer åter på onsdag morgon! Det bästa med hela resan är att jag fick den betald då jag åker med min faster och mina 2 kusiner. Och vem är en bättre London guide än mig i släkten? Ingen, de kan jag lova er!

Har saknat London sen jag och Z var där i juli så ska bli kul att åka iväg en sväng igen! Kanske hinner uppdatera en sväng innan jag åker annars blir det lugnt här tills onsdag :)

Min fina utslitna väska som har varit lite överallt i världen de senaste åren, dags att pensionera dig snart min kära vän? ;)


Förändring.

2012-10-25 klockan 16:08:11

En liten förändring blev de hos frisören igår! Är lite tjinkig när de gäller mitt hår. Jag har mitt hår platt och mitten bena med brun färg. Men igår spiceade jag till de lite och la i en slinga i typ magneta färg som ser ut som en fjäder :) ibland kan även jag göra lite ändringar, även om det är väldigt små ;)


Serier...

2012-10-22 klockan 16:35:40
Jag kollar på just nu som inte har säsongsuppehåll!
Alltså avsnitt som jag försöker se på dagen efter de släppts i USA :)
 
- Sons of anarchy - säsong 5
 
- Gossip Girl - säsong 6
 
- Hart of Dixie - säsong 2
 
- 90210 - säsong 5
 
- Nashville - säsong 1
 
- Arrow - säsong 1
 
- Beauty and the beast - säsong 1
 
- The big bang theory - säsong 6
 
- The vampire diaries - säsong 4
 
- Nikita - säsong 3
 
- Glee - säsong 4
 
- New girl - säsong 2
 
Någon annan än jag som följer dessa serier? Kanske nån som kollar på någon annan bra som ni vill dela med er av? :)

Babyshower för Ica - 20 oktober!

2012-10-21 klockan 22:32:00
Innan jag åkte till USA hjälpte Zenita mig med att göra inbjudningkort till en överraskningsbabyshower. Skickade ut och det var i slutändan bara 2 som tackade nej! Så dagen började med att jag fixade med dekorationen, vilade då jag var riktigt dålig när jag vaknade, hämtade tårtan, fixa allt de sista med fikat osv innan folket kom :)
 
Sen var det bara att invänta huvudpersonen för dagen - Ica. Som trodde att hon var på väg till mig för att äta lunch :) Hon blev väldigt överraskad att se sina vänner, mamma, syster, svärmor och svägerska från Göteborg. Så när hon fick se alla presenter så blev hon så rörd att hon började gråta. De slutade med att flera av oss blev tårögda i köket. Alla hade köpt såna fina presenter :)
 
Sen fikade vi i alla gottigheter och tårtan var amazing! Ascool verkligen :D Sen skulle vi chansa på magmåttet på Icas mage med ett måttband och se vem som var närmast! Skrev små lappar med våra chansningar på datum, vikt och längd samt kön. Sen hade jag skrivit ut de 55 vanligatse flick och pojknamnen under 2011 så skulle vi alla ringa in 5 av varje namn som vi trodde Ica tyckte bäst om. Var riktigt svårt :P
 
Sen bara vi satt och pratade innan alla åkte hemåt. Så var bara att börja städa. Johanna kom och höll mig sällskap :) Ica och Polly var även förbi med en blomma som tack för allt :) Sen gjorde Johanna supergod mat åt mig och resten av kvällen chillade vi i soffan framför "Coyote ugly" och "Magic Mike" :)
 
Tack alla ni som kom på denna lilla tillställning. Nu är det bara att invänta den lilla/lilles nedkomst :)
 

 
 
 

Ännu en vecka...

2012-10-21 klockan 22:03:00
 
Vad tycker ni om min nya design? Min "lillasyster" Sara är fruktansvärt duktig och jag är supernöjd! :) Texten : "Alis grave nil" är på latin och betyder "inget är tungt för den med vingar". Som det ser ut nu så ska den tatueras in på min vänstra handled i Dec/Jan någongång :)
 
Veckan har flygit förbi. Jobb som vanligt mån-fre och ett 12-timmars pass på torsdagen då mamma var sjuk! Sen har jag städat, packat lådor och bakat. Sen har jag självklart hunnit träffa vännerna också. Lunchade med Bitta och Ica i onsdags sen på kvällen käkade jag och Johanna tacos och kikade på SOA :) Sen var mamma här och hjälpte mig städa medans jag bakade i fredags! Blev en sats med päronmacarons som tyvärr blev ganska så dåliga :( Gjorde en sats med smultron på onsdagen som blev bra :) Sen var jag hos Annelie och gjorde iordning blöjtårtan till lördagens babyshower :) Sen har jag kikat på för alldeles för många "Chuck" avsnitt men så blir det när man ger mig en bra serie att kolla på ;)
 
Lördagen får ni i ett eget inlägg :) Idag har jag iaf bara tagit de lugnt. Har nämligen fått feber och halsont, började redan i torsdags och har bara blivit värre :( Ne nu ska jag skriva mer om lördagen! Hoppas er vecka varit bra :)
 
 
 
 

Vilken bragd!

2012-10-17 klockan 09:46:00
Att man ligger under med 4-0 och är totalt utspelade mot Tyskland i första halvlek kan inte vara roligt. Men Svenska landslaget gjorde något helt otroligt igår. Efter Tysklands 4-0 mål var det nog ingen som trodde att de faktiskt skulle knipa ett poäng mot Tyskland! Men de gjorde dom :D  När 4-4 målet kom i 92 minuten var bragden komplett! Så nu borde Erik Hamrén fatta att man inte bänkar Kim Källström i fortsättningen, som han levererade igår!
 
Nu jävlar pojkar ser ni till att gå vidare till VM i Brasilien 2014 för då är jag på första parkett! Va säger du Johanna, en skitbra avslutning på vår roadtrip, VM i Brasilien, eller hur? :)
 
Bilden är lånad från sverigesradio.se

13-14 Oktober - helgen i Stockholm :)

2012-10-16 klockan 22:55:36
 
 
 
Lördagen började tidigt. Var bara att packa och gå ner till mamma och pappa där min faster var. Sa hejdå till pappa och hundarna och åkte till Mariestad och hämtade upp min kusins fru Ida och åkte mot Töreboda :) Där mötte vi upp min moster Offa, min kusin Sandra, min kusin Hanna och min morbror fru Ann-Sofie! Tåget var 45 minuter försenat men väl på tåget blev de fullt upp med skratt och roliga berättelser. Resan upp gick bra, dock fick vi byta tåg i Västerås då det var nåt fel på vårat!
 
Väl framme var det bara att gå en liten sväng på stan innan vi lunchade på pizzahut och begav oss mot hotellet. Omena hotel hette de. Bra pris, centralt och helt okej rum! Fräscha rum men lite små men samtidigt så spenderar man inte mkt tid där :P Vi satte oss en stund och pratade och skrattade innan det blev lite bråttom!
 
Beställde taxi, gjorde oss iordning och åkte iväg mot Chinateatern! Mötte faktiskt några kunder där, helt sjukt att man åkte till Sthlm samma helg ^^ Vi kollade på "Dirty dancing" och det var 3timmar av ren nöje. Vilken härlig musikal! Jag är en riktig "dirty dancing" fan och jag kan säga att musikalen var väldigt bra gjord om man jämnför med filmen! När det var slut så gick vi tillbaka till hotellet, käkade lyxmiddag på max och la oss :)
 
Söndagen började tidigt! Jag hade gärna sovit längre men den äldre generationen var morgonpigga trots att de sov i de andra rummet :P Käkade en god frukost buffe på en sportbar under hotellet :) Sen var det bara att packa ihop, lämnade väskorna på stationen innan vi gjorde en sväng på stan igen! Var även och gick i gamla stan i alla mysiga butiker :) Blev lite handlat!
 
Sen letade vi upp Vapiano i regnet och käkade sen lunch! Var supergott. Har aldrig ätit där innan men det var verkligen en upplevelse :) Sen traskade vi tillbaka till stationen och hoppade på tåget och åkte hemåt! Var en supertrevlig resa och alltid kul att hitta på nåt med släktingarna. Man hittar på saker allldeles för sällan :)
 
 
 

8-12 Oktober 2012!

2012-10-16 klockan 22:18:00
Veckan började med en jobbdag, som vanligt på måndagar! Va riktigt trött men bara att köra på... Efter jobbet myste jag ner mig i soffan och kikade på den senaste "Johan Falk" och käkade chokladpudding i mina mjukisbyxor :D
 
Tisdagen bjöd på jobb. Sen var det bara att vila, städa och börja med maten. Det var min tur att ha "Halv 8 hos mig" och jag hade amerikansk tema! Pyntade så fint och gjorde helt okej mat, enligt mig själv :P
 
Förrätt: Hashbrowns med baconströssel :)
Huvudrätt: Amerikanska hamburgare med crisscuts, dallas sallad och tillbehör :)
Efterrätt: Amerikansk äpplepaj med vaniljglass!
 
Kvällen var trevlig och när de andra gått så var Johanna kvar. Vi pratade lite och bestlutade att hon ska flytta in i mitt gästrum. Så jag får en roomie om ca 2 veckor :D Askul!
 
Onsdagen spenderades hemma med att börja plocka inför Johannas inflyttning och jobb som alltid! Sen på kvällen var det dags att bada hundarna och min kusin Jocke var på besök :)

Torsdagen jobbade sen var jag hos Malin och hälsade på. Så smal hon hade blivit, så avis :D Var jättekul och träffa henne! Sen var jag och Z på en promenad innan jag kikade på tv :)
 
Fredagen spenderades med att plocka bland saker, sen var Johanna på besök så vi gick en sväng med hundarna och kikade på de senaste SOA-avsnittet :) Sen jobbade jag! Efter jobbet hämtade Ica mig och vi köpte pizza och käkade hemma hos henne och Polly. Adde var på  besök också :) Så vi kikade på en seeeg film och käkade popcorn. En riktigt goo kväll, var astrött! 12 arbetsdagar på raken är jobbigt :P
 


HJÄLP!

2012-10-11 klockan 11:20:00
Är det någon som beställt från asos.com innan? Är det något krångligt? Jag har hittat dessa skor och det skriker bara FIIIIA om dom :)
 
Hur snygga är dom inte? De är högklackade tennisskor, har ett par svarta från skopunkten sen innan men fastnade så för dessa sköningar!
 
De finns på asos.com hemsida men jag vill inte att det ska bli en massa krångel! Passar dom inte får jag väl sälja dom men jag vill bara veta om det är någon som beställt därifrån tidigare och kan dela med sig av sina erfarenheter :)

30 September - 7 Oktober

2012-10-11 klockan 10:43:53
Söndagen gick jag i dvala. Var så trött på förmiddagen fastän hundarna gav mig sovmorgon till 10,30! Käkade god frukost hos mamma innan jag slappade. Så hela söndagen spenderades i soffan, kollade på tv och tvättade en massa kläder! På kvällen var Kalle förbi hos mamma och pappa så vi visade honom bilder från resan och mamma serverade en bacon/kantarellpaj, mumma! Men när jag väl skulle lägga mig kunde jag inte somna så det blev några avsnitt av SOA innan jag gav upp vid 4 tiden på morgonen svensk tid :P
 
Måndag & tisdag spenderade jag med hundarna, plockade iordning på sakerna jag köpt, fixade med tvätten, mamma hjälpte mig att städa hela lägenheten och satt uppe alldeles för länge på nätterna. Ändåså la jag mig i tid - amerikansk tid :P
 
Onsdagen jobbade jag min första fm på jobbet. Det var kämpigt :P Dock blev de bara till 12,20 då jag skulle till tandläkaren: Där konstaterade hon att jag hade hål i bägge mina visdomständer därnere! Det har jag liksom försökt säga till dom de senaste åren. Så nu bokades 2 tider för att först ta bort skinnbitarna som ligger över visdomständerna och sen den andra tiden ska de laga hålen i de 2 tänderna! SUCK! :/ Sen var jag ute med hundarna innan vi vilade en stund. Eller jag skulle egentligen kolla lite på tv men somnade och sov i 2 1/2 timme tills min faster väckte mig! Så pratade med henne, min moster och hennes gubbe en stund innan Johanna och Ica kom! Vi käkade tacos och kikade på "rock of ages"! Superbra film! Sen gick Ica och jag och Johanna kikade på SOA och planerade en halloweenfest :)

Torsdag och fredag: trött trött trött! Gjorde inget speciellt på dagarna mer än att jobba och vara med hundana! Jag var så himla trött i kroppen och huvudet :P Inte bra att resa ^^ 
 
Lördagen: Upp och jobba helg! Var inte alls sugen på det hela men bara att bita ihop och dagen gick fort. Sen var det bara att stänga, käka, byta om och bege sig till Johan och Zenita. Där vankades det spelkväll med dom, Ica, Polly & Johans lillebror Jacob. Var en mycket lyckad kväll och det gick bra ibland och lite sämre ibland :P Dock vann jag på tjejsidan i Kampen mellan man och kvinna! Dock looosade jag stort när vi spelade 7an :P Sen skjutsade jag och Z hem Jacob sen var det bara att sova!
 
Söndag: Jobbade som vanligt! Sen grejade jag lite innan Ica och Polly bjöd på mat. Sen gick jag hem och la mig tidigt. Hade sån jäkla huvudvärk :( Men nu var jag äntligen inne i rätt tidsrytm! :D
 
Blivit väldigt lite bilder tagna under veckan. Ni kan förstå då att jag är trött :P

29 September - back in Sweden!

2012-10-11 klockan 10:20:19
Vi landade ca 50 minuter före planerat så var redan i Stockholm vid 6,45! Jätteskönt tyckte vi eftersom vi hade en 3 1/2 timmes bilfärd hem från Stockholm framför oss! Fast det vi tjänade in på flyget fick vi betala för att få våra väskor. De tog väl 45 minuter sen tog de väl en 15 minuter innan bussen som skulle hämta oss och köra oss till vår bil kom! Haha, vi som var så glada fick bita i de sura äpplet :P
 
Väl i bilen så var det bara att gasa hemåt! Jag slapp att köra då jag körde nästan hela tiden i USA samt att jag körde upp :P Var supertrött hela vägen hem men eftersom jag satt i fram så kunde jag inte sova för jag var tvungen att hålla koll på den som körde! Men pappa tvingade mig att blunda en stund men sov kanske max 5 minuter :P
 
Väl hemma så gick vi in och hälsade på hundarna. De var helt tokiga när vi alla 3 kom hem samtidigt. Dock var inte mamma hemma så jag och pappa började plocka upp våra saker. Jag ville ju visa mamma allt mitt så plockade upp allt hemma hos dom :P Sen la jag och pappa oss för att vila men då kom mamma hem från stan. Så då käkade vi lunch innan vi vilade en stund. Hann väl sova i ca 2 timmar innan det var dags att gå upp igen!
 
Så vi fikade innan jag gick hem, mamma firade med bakelse att vi var hemma, bytte om och mötte Annelie. Vi var allt-i-allo på en 2*50 årsfest på kvällen. Vi dukade och grejade med våra lekar innan alla kom! Det var kul och min bål var omtyckt. Dock var jag rejält trött mot slutet och blev helt yr i huvudet :P Men 50åringarna var nöjda med våra lekar, servering osv! Mamma var snäll och hjälpte oss mot slutet också, hon och pappa var också på kalaset fast som gäster. Väl hemma var klockan närmare 2 och huvudet gick i högfart. Var supertrött men kunde inte somna men tillslut somnade jag med mina 2 pälsbollar bredvid mig, saknat dom massor :)
 

10 saker...

2012-10-08 klockan 22:43:25

Ni kanske inte vet om mig...

1. Jag är vänsterhänt!
2. Jag lever i konstant rädsla över att det ska hända min mamma något! Utan henne är jag ingen människa <3
3. Jag har löjligt lätt för att få blåmärken. Om någon tar i mig får hårt eller låtsasslår mig kan jag få ett blåmärke :P
4. Jag sover alltid med öronproppar...
5. Och har precis efter ca 10 år slutat att sova med ögonbindel! Kan ske ibland bara :P
6. Jag ville bli flygvärdinna när jag var liten men det gott och väl med de gånger man flyger nu tycker jag :P
7. Opererade bort min gallblåsa när jag var 14! Har ett fult ärr på magen efter den operationen :/
8. Jag äger alldeles för många tshirtar. Just nu finns det 143 stycken i garderoben! :P
9. Älskar att planera och greja!
10. Avskyr snö, regn och kyla! Värme och sol är helt klart min grej :)

En bild på ett blåmärke som jag fixade i USA genom att resa mig upp och slå emot benet mot bordskanten! Och en bild på mig från McGuires :)


Shoppingen i USA - del 2 övriga saker!

2012-10-07 klockan 21:53:59
Jag samlar på både trumpinnar från Hard rock café och shotglas! Blev några av varje på denna resan :) Mer saker kommer att anlända när containern anländer om någon månad då blir det en del 3 :)
 

Shoppingen i USA del 1 - kläder :)

2012-10-07 klockan 21:40:23
Blev en hel del handlat. Har faktiskt tagit kort på alla kläder och de mesta av sakerna så de ska ni få se! Bara för jag vet att ni älskar när jag laddar upp så mkt bilder :P Ja kläderna är skrynliga men sånt är livet :)

28 September - dag 11 i USA och hemfärd!

2012-10-07 klockan 21:33:11
Dagen började tidigt. Redan vid 4 var vi uppe, packade ihop det sista, hämtade Ivar och åkte till flygplatsen :( Tog och checkade in väskorna. Av de 50 lbs jag fick använda så använde jag precis 50,0 ;) Snacka om rutin! ^^ Sen sa vi hejdå till Ivar som varit en utmärk guide under de dagar vi spenderat med honom! Han visade ju mig Old Time Pottery, jag är evigt tacksam :P
 
Sen var det bara att boarda ett litet flygplan igen och flyga mot Houston! Flyget där gick bra, skrev på min bok och lyssnade på musik! Väl i Houston gick vi bara till nästa flyg och klev på plan nummer 2. Under detta flyg blev det att kolla på "The big bang theory" och jag slumrade till i 30 minuter kanske ^^ Väl framme på Newark så hade vi några timmar att slå ihjäl. Och de gjorde vi i taxfreen och väntades på planet.
 
Sen när vi satt och väntade så hörde vi i högtalaren att Blomqvist family, family of 3 people skulle gå till frontdesk. Och de gjorde pappa och Tobbe så vaktade jag handbagaget. De var så att flygpersonal som skulle till Stockholm ville ha de platserna längst bak för att sova. Så vi hade tur och blev uppgraderade från vanlig economy till economy PLUS så vi fick mer benutrymme :P Var supergött! Hade kostat 1400 per person annars men vi fick de gratis ;)
 
Dock var flygresan på 7 timmar till Stockholm ganska så seg eftersom jag inte kunde somna. Hade värsta bra läget att sova men de gick verkligen inte. Så spenderade hela resan med att kolla på "TBBT" och "Baby daddy" och rensa bland kort på datorn :) 06,45 svensk tid-23,45 vår tid landade vi på Arlanda 50 minuter innan beräknad tid!
 

27 September - dag 10 i USA

2012-10-07 klockan 15:24:17
Tog en liten sovmorgon, eller ja till 9,30 iaf. Längsta sovmorgonen denna resan :P Var bara att plocka ihop alla saker och checka ut! Var ju tyvärr tvugna att lämna Fort Walton beach, Martin och Peter och bege oss tillbaka till Theodore. Åkte uppcabbat hem då solen stekte på rätt rejält :P
 
Sen var vi hos Ivar och sa hej innan vi åt lunch och åkte till Bell Air Mall igen. Blev att handla de sista sakerna. Eller ja, de blev en hel del kläder ;) Väskan som var full redan innan blev ännu fullare när jag lyckades handla 9 t-shirts och 2 långärmade tröjor till ^^ Älska Sears, underbar rolig affär fast de i kassan var inte snabbast i USA precis ;) Tog nog en 15 minuter med den kunden före mig, de gick i sloooowmotion verkligen!
 
När vi var klara så åkte vi tillbaka till Ivar, då hade mina kitchenaidar anlänt. Var bara tvungen att öppna dom och se på färgen. Jag är supernöjd med mitt val, är glad att jag bytte då den pistagegröna inte skulle passa in i mitt färgglada kök :)
 
Sen var det bara att börja packa. Och fy fan! Man fick ha 50 lbs och det var inte det lättaste. Men efter att ha packat om säkert 10 gånger var den stora väskan färdigpackad. Fy fan den var helt proppfull :P Handbagaget var också fullt ^^ Sen åkte vi till förbi Hardees(Alabamas goaste hamburgare) och sen tillmotellet, checkade in och la oss. Lika bra att lägga sig tidigt då vi skulle upp tidigt :(
 


Mer bilder till inlägget innan!

2012-10-05 klockan 21:33:00
Funkar tydligen inte att ladda upp mer bilder till inlägget innan så här kommer lite mer bilder :)

26 September - dag 9 i USA!(långt inlägg och mkt bilder)

2012-10-05 klockan 21:23:00
 
 
 
 
(JÄVLA SKITDATOR. Hade skrivit ett långt inlägg och lagt in mkt bilder men då bestämde den sig för att krångla och blogg.se sparade inte inlägget :( so here we go again!)
 
Morgonen/förmiddagen spenderades på hotellets privata strand. Fy fan vilken underbar strand. Vit härlig sand med mysiga stolar, var lite hawaiistämning över de hela faktiskt :) När man stod på bryggan från hotellet som gick ut i stranden så var utsikten amaziiiing. Skulle kunna stanna där för alltid! Vi låg någon timme på stranden i solen och bara chillade. Skypeade med mamma som var lite avis :P Var mulet först men sen jävlar kom solen och den stekte på ordentligt! Ville bada men va rödflagg och jag kände inte för att dö på en sån fin dag :P
 
Sen var det bara att byta om och så åkte vi alla 5 iväg och kollade in hela Destin med omnejd. Var superfint och palmer överallt och solen sken på bra! Var och kollade in en flygplanspark med gamla flygplan inom militären. Gled omkring länge och kollade omkring! Sen var vi på Destin Commans och det var en typ liten shoppingstad som var supermysig. Vi lunchade på Hard rock cafe, gick i lite affärer och drack en supergod choklad/oreo milkshake på en 50-talsresturang.
 
Sen åkte vi tillbaka till hotellet där jag sov i 3 timmar. Hade bränt mig rejält under dagen så var feberfrossa/solfrossa :/ Var inte alls sugen på att göra mig iordning och åka till McGuires men bara att ta tag i livet, och tur va de :) Först åkte vi taxi till McGuires där vi spenderade lite dollar i souvinershopen innan vi gick in och lyssnade på Peter och Martin! De va superbra.
 
Vi satt och lyssnade på dom i ett par timmar innan deras pass var slut vid 12 tiden. Då satt vi och pratade, gick omkring i resturangen som var helt sjuuukt stor. Rymde 750 personer! Mkt folk va de ja :P McGuires är även känt för att de har 1-dollarssedlar överallt på väggar och i taket. Det är 1-dollarsedlar som folk skrivit på och sedan häftat fast var de fanns plats. Kan säga er att det var fan pengar överallt. Det stod att det var 1 miljon och couting men de ryktades om att det var närmare 2 miljoner nu :P Jag och brorsan satte också självklart upp varsin dollarsedel! :) Fanns även en mug-club som man kunde va med i. Så då hade man en egen öl-mugg med sitt namn på som man hämtade och drack ur.
 
Sen var det dags att åka hem, fick köra i 2 omgångar för att få med gubbar och instrument tillbaka till hotellet. Körde själv för första gången också i USA, mkt trevligt :) Va en supertrevlig kväll, var nog inte i säng förr 2-tiden! Rekord denna resan ;)
 
 
 
 
 

Smider planer!

2012-10-04 klockan 16:22:16

Visa större karta
 
 Ja jag kan ju hoppas att jag blir miljonär snart, hoppas va det ja! Men en sån här resa vill jag göra snart, väldigt snart! Eller får väl vänta 1 år minst, spara ihop en massa pengar så jag kan spendera bäst jag vill :) Vill vara borta 2-3 månader så nästa sommar ska jag fan jobba som en idiot och inte ta någon semester. Mer än Varberg ;) Blir att tänka över de mesta köp nu så jag får in så mycket pengar så mycket. Sen hoppas jag på skatteåterbäringen också ^^ Johanna, jag hoppas du är på. Någon annan? Blir ev. att köpa en bil eller kanske hyra men lutar åt att köpa en och sen sälja den när resan är klar :)

25 September - dag 8 i USA

2012-10-04 klockan 12:52:00
 
Avnjöt frukost i soooolen, så jäkla gött :) Hela förmiddagen spenderade jag i solen, packade lite och solade lite till. Folk tutade och vinkade när jag satt och solade ^^ Sen var det dags att dra oss mot Florida. Dock misslyckades de då vi skulle ta Pontiacen och den lät så himla illa :(
 
Så bara tillbaka till Ivar där pappa och han fick meka i säkert 3 timmar. De hann tom bli mörkt innan vi hann och åka :( Åkte nercabbat en bil men frös som fan så vi fick stanna efter ca 50 minuter. Det var varmt men att sitta i bak och åka i typ 100 nercabbad var fan inte varmt ^^ Resan till Fort Walton i Florida gick bra. Ca 2 1/2 timme tills vi anlände till vårt hotell och mötte upp pappas kompisar Martin och Peter. De spelar irländsk musik på en pub i Destin och så passade så var det så nära oss så vi åkte på en liten roadtrip för att träffa dom :)
 
Vi checkade in på Best Western Ft. Walton beach. Sen åkte vi över till Destin och kollade lite innan vi hamnade på McGuires och åt underbart god mat och hade en trevlig kväll/natt. Var inte hemma förrän 1, vilket var ganska sent med tanke på att vi kanske gått och lagt oss mellan 21,30-23,00 varje dag ^^
 
 
 

24 September - dag 7 i USA!

2012-10-04 klockan 10:48:00
Dagen började med att vi åkte från Slidell till New Orleans. Ut med vägen fanns det gamla och förstörda hus efter Katrina! New Orleans överlag var sådär fint, French Quaters var däremot väldigt mysigt :) Så dit åkte vi. Blev ca 2 timmar med att kolla in olika små roliga affärer, små hus och självklart Hard rock café :) Var även förbi en Bubba Gump affär! Dagens bästa var helt klart när pappa körde fel på in på en enkelriktad väg, kul :P
 
Sen drog vi oss tillbaka mot Theodore, Mobile. Var förbi Walmart en sväng och handlade lite smått och gott sen åkte vi till Ivar. Där bestod eftermiddagen och kvällen av att packa, kolla på pappa när han grejade med bilen, sola innan jag och brorsan var och handlade. Gick inne på Winn Dixie säkert i 1 timme och handlade mat för kvällens grillkväll! Som sagt, älskar utländska mataffärer, finns så mycket kul :P När jag satt ute och solade och Ivar var på kontoret och pappa och brorsan var iväg så kom de förbi en bil. De kom in på parkeringen och var riktigt obehagliga, höga och fulla :/ Men de åkte sen som tur var!
 
På kvällen grillade vi massa gott, sen satt vi och tjötade skit hela kvällen :)
 
 
 
 
 

Tavlan :)

2012-10-02 klockan 23:33:24

Här kommer en bild på tavlan jag köpte på Old Time pottery! Älskar den och vill ha den hem nu :)


23 September - dag 6 i USA!

2012-10-02 klockan 22:47:16
 
 
 
Spenderade morgonen med att sola vid Ivar´s jobb. Sen åkte vi ut till Dauphin Island och gubbarna fiskade medans jag solade och strosade omkring på de gamla träbryggorna. Vilken vääärme, va supergött. Pappa lyckades på en fisk under 1 timme sen gav vi upp och åkte och lunchade istället :P Blev buffé på KFC, va verkligen en udda buffé med typiska amerikanska saker. Mac and cheese, coleslaw, rostad majs, kycklingben osv :P
 
Efter de så åkte vi till den roligaste affären på hela resan. Old time pottery. En sån sjuuukt stor affär med massa heminredning. Fanns fan allt till hemmet i den affären, jag var i himlen. Spenderade nog 2 timmar därinne och blev en hel del shoppat. Hittade en stooor tavla med massa citat som fick följa med i containern hem till Sverige. Hade kunnat köpa mer saker men fick behärska mig lite ^^
 
När vi kom tillbaka kikade jag igenom alla saker innan jag, pappa och brorsan åkte till Slidell, Louisiana. Var där ganska tidigt men vi var trötta så jag läste lite innan det  var dags att sova!
 
 
 
 

22 September - dag 5 i USA

2012-10-02 klockan 22:18:14
Morgonen började med att vi skypeade med mamma innan vi drog till Mobile-city och kollade. Eller vi cruisade i Ivars astro. Var supermysigt med massa små gator, mysiga hus och träd :)
 
Sen åkte vi till en asstor outdoor-affär. Herrejävlar, den mest påkostade affären jag någonsin sett! Var ett stort vattenfall mitt i butiken, massa uppstoppade/falska djur och så sjukt mäktigt bara. Var säkert 5000 olika fiskespön, flera sorters båtar, vapen, grillar, kläder, ja allt fanns verkligen! Hittade några julklappar :)

Sen käkade vi på Waffelhouse innan vi drog mot Biloxi, Mississippi! :) Där  besökte vi Hard rock café och kikade på ett Katrina-monument! Sen försökte vi hitta till en bilutställning men det misslyckades ^^ Lyckades även göra sönder en ölburk med min mobil så hela bilen stank öl :P
 
Sen åkte vi till Long Beach där vi badade i Mexikanska golfen. Vattnet var supervarmt, närmare 32 grader, uuuunderbart :) Var ett par som gifte sig på stranden samtidigt fast längre bort! Var coolt att se ett strandbröllop så nära :) Sen började en bilutställning så vi kikade på lite bilar. Käkade lite nachos på ett ställe och kikade en sväng till innan vi åkte! Sen åkte vi förbi ett BestBuy och jag köpte en kitchenaid som skulle skickas iväg till Ivar någon dag senare, dock blev de fel färg som jag skrivit sen tidigare :P
 
Väl tillbaka i Theodore så blev de pizza på Dominos pizza innan det var dags att sova!
 
Dagens bästa förutom vädret var flera kommentarer om min turtles tröja. Flera människor som kommenterade att den var cool ;)
 

21 September - dag 4 i USA

2012-10-01 klockan 22:37:35
Dagen började som vanligt med frukost och sen var vi hos Ivar och drack kaffe, eller gubbarna gjorde :P Sen åkte vi till USS Alabama. Ett gammal stridsfartyg som var aktiv under andra världskriget. Var ett träningspass helt klart. Var väl typ 10 våningar! Var mycket att kika på och jag var helt slut efteråt, de hjälpte ju inte att det var 35 grader varmt :P Vi var även och kikade i en gammal ubåt också från andra världskriget!
 
Väl tillbaka på motellet badade och solade vi lite, kikade också på säsongens sista "Awkward" :) Sen åkte vi till Ivar där jag klippte sönder ett par jeans, var så sjukt varmt så de fick bli knickers. Ångrade efteråt att man ens tog med sig jeans, var alldeles för varmt och tog så mycket plats!
 
Sen satt vi i solen en stund och snackade skit allihopa innan vi åkte till en dragracing bana och åt Amerikas goaste hamburgare. De var så sjuuukt goda :) Var helt klart kul att se amatörer göra upp och testa sina bilar. Dock tröttnar man ganska fort då det var många bilar som körde flera gånger! Men det var mycket folk, blandade åldrar! Kändes som en typisk amerikansk familjegrej som man gick på på fredagskvällarna! Däremot var toaletten där bland de vidrigaste jag någonsin besökt!
 


20 September - dag 3 i USA

2012-10-01 klockan 21:57:00
 
Dagen började med standardfrukosten. Våfflor med sylt och rostad macka ^^ Nyttigt as hell! Dagen spenderades hos Ivar. Pappa höll på och grejade med bilen så jag och brorsan solade. Eller han satt vid datorn och jag solade. Skypeade med mammsen också, hon sa att vi aldrig mer fick lämna henne! Hon saknade oss hur mycket som helst! Sen va jag och brorsan och hämtade lunch på subway. Subway i London är fortfarande godast!
 
Tanken var att vi skulle åka till USS Alabama men vi flyttade på det en dag! Så på eftermiddagen åkte vi till Walmart. Vilken affär. Det fanns fanimej allt där, kläder, mat, kosmetika, heminredning, skor, ja listan kan göras lång. Tog en bra stund att gå igenom ;) Blev en hel del handlat men det var ju inget oväntat, Amerika är inte bra för min plånka!
 
Eftermiddagen spenderades vid poolen och solade med pappa! Sen var vi hos Ivar en sväng, skypeade med Johanna också, hon tyckte inte det var rättvist att jag va där :P Sen åkte vi till mexikansk restaurang och gubbarna drack öl och jag drack stoooor cola! Restaurangen kändes som den låg i Mexico, supermysig var den verkligen! Blev någon god mexikansk rätt, smakade gott men Johannas gucamole är godare :)
 
Sen åkte vi vidare till en lokal bar. En sån som man bara ser i filmer, trodde jag ^^ Haha kände mig så malplacerad bland alla mc-knuttar och gamla alkisar som rökte på men helt klart en upplevelse ^^ En av mc-knuttarna hade en plastback ibak på sin mc, där i låg en liten långhårig tax eller något liknande. Assöt var den, Buddy! Det var Buddy´s mc, han hade tom en egen liten hjälm! Han la sig på motorcykeln om han märkte att husse var för full och inte kunde köra! Då fick de gå hem eller vänta en stund till ;) Smart hund, smartare än hussen uppenbarligen!

 
 
 
 

19 September - dag 2 i USA

2012-10-01 klockan 21:36:00
Vaknade redan vid 6,10 på morgonen USA-tid. Var lite svårt att ställa om tiden :P Käkade frukost och åkte till Ivar och sa hej! Sen åkte vi till Bell Air Mall. Ett stort shoppingcenter på Airport blvd i Mobile. Var inne i många roliga affärer. Blev lite handlat :) Favoritaffären var helt klart Sears där de hade mycket roliga och billiga tshirts :)  Blev nog en 5-6 tshirts handlade, ett par byxor, skor och lite smått och gott :)
 
Sen besökte vi Alabamas största skobutik. Fanns väl mycket roligt men köpte bara en plånka och ett par crocs flipflop :P Sen var vi förbi några mer affärer innan vi åkte tillbaka till Theodore, området där Ivar hade sitt garage!
 
Sen var jag och brorsan förbi detn lokala Winn-Dixie affären och kollade lite. Älskar att kolla matbutiker i andra länder, alltid lika kul att se utbudet :P Sen satt jag i solen och grejade med telefonen och bara njööööt av vädret!
 
Dagen till ära var det ca 32-33 grader varmt :) UNNNNDERBARRRT!
 
På kvällen åkte vi ut och åt. Var en liten restaurang vid Dog Bay i Mobile Bay. Kändes som en typiskt amerikansk restaurang :P Maten var sådär men den dög! Sen åkte vi hem och la oss, var fortfarande lite jetlagade eller bara trötta av värmen och shoppingen ^^
 


Tisdagen den 18 September - dag 1

2012-10-01 klockan 21:09:16
 
 
 
Dagen började tiiidigt. Redan klockan 2,30. Åkte mot Arlanda. Parkerade bilen och checkade in. Åt frukost på Olearys och väntade på planet! Sen var det bara att boarda. Satt långt bak, tycker de e skönt :)
 
Flygresan gick ganska så segt, sov lite till och från, kikade på tv/datorn och läste lite för att fördriva tiden. Väl framme i New York var vi tvungen att gå igenom visumkontrollen och hämta våra väskor och checka in dom igen! Sen åt vi lunch på en 50-tals restaurang innan vi boardade planet till Houston.
 
Det var stormvarning i New York men vi lyfte iaf. Det var en väldigt hoppig resa och man var tvungen att ha bältet på sig typ 90% av resan! Spenderade flygresan med att kolla på så många TBBT avsnitt jag hann att se :) Väl framme i Houston var det bara att byta plan till ett litet plan till Mobile. Piloten som flög det planet var superrolig, skrattade så vi grät :P På flyget till Mobile sov jag hela resan, var helt slut :P 
 
Väl framme i Mobile möttes vi av Ivar, pappas kompis. Han skjutsade oss till motellet sen åkte vi tills hans garage där pappas fina bil stod! :) Sen var det bara att sova, var helt slut efter en hel dag med resande. Totalt 19,5 timme i flyg och med byten och så några extra timmar på de innan man fick sova! Var rejält trött :P
 
 
 
 

Budapest 12-14 September

2012-10-01 klockan 01:27:38
Dagen började med att jag och Johanna drog till Göteborg. Ställde bilen hos min kusin och försökte rädda en fågel innan vi tog bussen till Säve. Checkade in bagaget och oss själva innan vi satte oss på planet. På planet kikade vi på första avsnittet säsong av 5 av Sons of anarchy! Så jävla bra fast änådåså sjukt brutalt!
 
Väl framme tog vi en taxi till lägenheten vi hyrt. Var för övrigt 31 grader på kvällen :) Mötte tanten som hyrde ut den och fick nycklar och hon visade oss. Va superfin och fräsch lägenhet väldigt centralt! :) På kvällen gjorde vi oss iordning och gick till restaurang gatan där vi avnjöt god mat och Johanna drack vin medans jag drack cola, gillar inte alkohol till mat :P Vi satt på restaurangen en bra stund innan vi gick tillbaka och la oss! Resa gör en så trött :P
 
Torsdagen gick vi upp tidigt, käkade frulle och drog ut i regnet! 13 grader och spöregn men vi trotsade och gick mot Citadella. Ett högt berg i Budapest som vi besteg ^^ Från toppen såg vi hela Budapest och Donau. Coolt helt klart men var helt slut och var helt pissesur :P Sen gick vi vidare till Fiskebastiljonen och kollade in parlamentshuset också! Sen gick vi mot centrum och började shoppa. Eller vi var inne i några butiker och handlade för nästan 30 000 forinter, man kände sig väldigt rik ;) Sen avnjöt vi en lunch innan vi gick hela shoppinggatan!
 
Väl i slutet av shoppinggatan så låg Saluhallen där vi avnjöt varsin ungersk dessert innan vi gick tillbaka till lägenheten. Var helt slut i benen men de va verkligen roligt att se sig omkring även om man var pissesur :P Drog dock på mig en förkylning och Johanna också så vi gick ut och åt på en restaurang. Supergooood mat och trevligt sällskap! Sen gick vi och la sig. Jag var supertrött och hade ont i huvudet och halsen :(
 
Upp tidigt och möttes av taxin som tog oss till flygplatsen! Sen var det bara att checka in. Satt och chillade innan vi fick gatenumret och gick dit. Var först :) De hjälpte inte så mycket när de senare meddelade att planet var minst 1 1/2 timme försenat. Så jag och Johanna slog oss ner på golvet och kikade på "What to expect when your´e expecting". Superbra film ,kommer en recension på den :)
 
Sen var det bara att boarda och flyga ca 1 1/2 timme efter utsatt tid. När vi skulle landa så var det för mycket vindar och regn så vi gjorde ett försök till att landa som misslyckades så vi fick åka en extra runda innan vi gjorde ett nytt försök att landa. Segt att resan tog ännu längre tid men va kunde man göra :P Ville ju överleva ^^ Sen trotsade vi regnet och tog oss ut till busshållsplatsen, väntade en bra stund på bussen och hämtade sen bilen och åkte hemåt. I rusningstrafiken men de gick bra. Väl hemma blev de en lugn kväll i soffan hos mamma och pappa med pälsbollarna :)
 


7-11 & 15-17 September!

2012-10-01 klockan 00:07:32
 Jobbade både andra och tredje helgen för att jag skulle va ledig både till Budapest och USA!
 
Hade en mycket trevlig förfest hos mig innan Björn Rosenström. Va ett roligt gäng som åkte, vi drog med Kalles party van till Olstorp. Jag var dock besviken på hur kort han spelade, endast 40 minuter :( Han har ju verkligen mer material för att spela så sjukt mkt längre! Men kvällen var helt klart lyckad även om man var tvungen att gå upp vid 8 och jobba hela dagen :P
 
Sen har jag jobbat lite och varit ute med hundarna, tvättat, kollat på TBBT och jobbat lite till :P Var inne och lunchade med Ica, Bitta och Gustav en dag också innan jag mötte Annelie och vi handlade till kalaset vi hade han om i helgen :) Johanna hon gjorde supergoda hamburgare till mig en kväll och kikade på de sista avsnitten av SOA :) Sen hade jag besök av Julia, Joni och sötaste Signe :) De berättade en rolig nyhet, är så glad för deras skull :)
 
Måndagen innan jag åkte blev de lite ändringar så när jag egentligen skulle åka till Stockholm var jag hos Z och barnen istället och vi, dvs jag, pappa och brorsan drog mot Stockholm på natten mellan måndag & tisdag!

 
 
 
 

RSS 2.0