Varför jag går ner i vikt?

2011-01-12 klockan 14:21:37
De finns många olika anledningar till varför jag vill bli av med min övervikt. Tex:
- Få på mig fina kläder
- Få bättre självförtroende
- Våga mig ut o dejta

O så den allra viktigaste anledningen. Jag vill LEVA!

På min mammas sida så har vi hjärtsjukdomar sedan 4 generationer tillbaka. O jag vill verkligen inte dö i förtid.

I Januari 2007 så fick jag ett sms på morgonen från min pappa som skrev att jag skulle ringa honom så fort jag vaknat. Jag ringde o fick ett jobbigt besked över telefonen: Mamma låg på sjukhuset o hade fått en hjärtinfarkt. Pappa ville inte att jag skulle åka tåget till Skövde, bodde då i Mullsjö med min dåvarande pojkvän. Hela dagen gick jag i en dvala och förstod ingenting. Jag visste att min mamma hade vart trött och deprimerad i många år tidigare men de har alltid varit deprission enligt läkarna o inte något med hjärtat.

Min mamma kom hem några dagar senare o sen va de bara o vänta på tid för operation. Min mamma skulle få en ny hjärtklaff då en av hennes inte orkade o pumpa blodet. Denna tiden va extremt jobbig o jag var borta mycket ifrån skolan o praktiken för jag inte kunde sova om nätterna, tänk om något skulle hända?

I Mars 2007 fick hon äntligen sin hjärtklaff o fick åka ner till Göteborg för 1 vecka o jag fick kombinera skola och arbete på tappen för pappa var och hälsade på henne mycket. Jag o min bror var nere en söndagskväll då tappen va stängt. De va hemskt o se henne i de tillståndet. Hon fick mycket smärtstillande o hon fick inte resa sig upp. Sen kom hon till KSS i Skövde o sen kom hon hem efter nästan 2 veckor på sjukhuset.

Redan då visste man att livet aldrig mer skulle bli vanligt. De finns en anledning till varför jag inte flyttar längre bort från mina föräldrar(dom bor 2 hus bort). Jag är ständigt orolig att något ska hända henne. Utan henne skulle jag inte kunna leva! Hon är min allra bästa vän, älskar dig mamma <3

Sen kom ett annat bakslag något år senare. I december 2008 så fick min fullt friska morbror en hjärtinfarkt o han låg på sjukhuset o gjorde en ballongvidgning av kärlen till hjärtat och allt gick bra. Den 11 december skulle han skrivas ut och allt såg bra ut. Natten mellan den 10-11 december så fick han kammarflimmer och hans liv gick inte att rädda. Han dog endast 41 år gammal. Du är så saknad Steffe <3

Så efter de så går jag, min bror o resten av mina kusiner på ständiga EKG-kontroller och undersökningar. Deras hjärtfel är nämligen genetiska. O de säger alltid hos läkaren att jag måste gå ner i vikt för att undvika hjärt o kärl bekymmer och diabetes osv.

Det är också viktigt att påpeka att min mamma hade väldans tur! Hon blev felbehandlad i 20 år och det har faktiskt sjukhuset erkänt o hon har fått skadestånd för detta. Men tänk er, 20 års av felbehandling. De trodde de va deprission o hon hade ett allvarligt hjärtfel! Ibland blir jag bara så arg o förbannad. Men de ska vi inte gå in på nu!

Så jag vill leva. Jag vill att alla i min omgivning ska leva. Jag vill att min mamma ska bli gammal, såklart min pappa också, jag vill att de ska få se mina barn växa upp(när jag får de). Det är därför jag vill gå ner alla dessa kilon! För att leva :)


(Bilden är från studenten 2007. Jag till vänster.)

Hoppas ni förstod detta lilla luddiga inlägg! Ha en bra dag så hörs vi sen, jag o Tyson ska vila lite, sen träna, tvätta, städa o gå ut på en promenad!

Kommentarer
Postat av: Rumptott

jo visst vet jag det men hjälper inte ett skit att tänka så för min del tyvärr någonting saknas o kommer alltids göra.. =(

man lär sig hantera de vara sig man vill de lr inte vissa dagar e jobbigare än andra..

men tillsammans klarar vi det här =)

kramar <3

2011-01-12 @ 14:31:02
URL: http://rumptott.blogg.se/
Postat av: Rumptott

nej då de e lungt jag sitter bara här o stor bölar för mig sj =P nej men så farligt är det inte.. har lärt mig att kunna prata om det.. men visst de blir ju att man tänker extra mkt på mamma när man börjar prata om det men de e ju helt naturligt.. =)



så inget du behöver be om ursäkt för de e lungt =D



ja vi klarar de här galant =D

kramar <3

2011-01-12 @ 14:38:18
URL: http://rumptott.blogg.se/
Postat av: Tigerhonan

Som typ alla andra sagt då ;D

2011-01-12 @ 15:11:53
URL: http://www.tigerhonan.net
Postat av: charlie

hehe ah denna tränings passet var mer effektivt om man säger så- spinning pulse. Imorgon ska man testa första ggn piloxning, en kombination av pilates och boxning låter lite skojsigt :)



kram

2011-01-12 @ 15:22:29
URL: http://mscharlie.blogg.se/
Postat av: JD | - 30,1 kg!

vilket fint och rörande inlägg <3 du kommer få leva vännen, det kommer du!! tillsammans, kommer du ihåg det? :)



jaha! ja man ger lätt upp i spel alltså :/ haha

2011-01-12 @ 15:48:08
URL: http://josdil.blogg.se/
Postat av: sandra

du klarar det :)

Minska på kolhydraterna och verkligen tänka på vad jag stoppar i mig, bort med läsk o sånt, som egentligen tillhör min vardag, hur gör du ? :)

Vad kul att hitta nå´gon som har liknande mål, känns riktigt bra :)

jag ska titta in hennes blogg :)

2011-01-12 @ 16:37:24
URL: http://rightweight.blogg.se/
Postat av: MEREI

- då vet jag det!

2011-01-12 @ 17:47:11
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: Malin I Form

Mycket bra inlägg! Starkt skrivet!

2011-01-12 @ 17:47:50
URL: http://maliniform.shapemeup.se
Postat av: Rumptott

tack så mkt =D

kram <3

2011-01-12 @ 17:57:25
URL: http://rumptott.blogg.se/
Postat av: JD | - 30,1 kg!

och det gjorde du bra! för jag tänker inte så mycket på att må bra, tänker mer utseende mässigt så jag behövde ditt inlägg faktiskt :)



ja såklart kommer det att ha gått så bra för dig :D det tror jag!

2011-01-12 @ 18:12:42
URL: http://josdil.blogg.se/
Postat av: Tigerhonan

hehe ja det är roligt :)

vad kul för dom :D

2011-01-12 @ 18:29:40
URL: http://www.tigerhonan.net
Postat av: charlie

ah fan får hoppas att dt e inte ngt som zumba . haha nej gillar ej dt haha

2011-01-12 @ 18:31:41
URL: http://mscharlie.blogg.se/
Postat av: Eleonore

Det är en otroligt bra anledning till att gå ner i vikt, att må bra och leva. Man blir så ledsen när man hör om såna som din mamma som blivit fel behandlad av sjukvården och sen råkar så illa ut. Hoppas att din mamma mår bra idag! :)



Hihi förlåt, imorgon kommer ett nyttigt gott recept upp! :)

2011-01-12 @ 18:43:02
URL: http://fikamed.blogg.se/
Postat av: Louise

Åh, Jag har precis startat en träningsdagbok i min blogg!kolla där :) Ger många tips på att komma igång! Tex se till att jogga 5 min varje dag! behövs inte mer! Eller att man börjar jogga 1 min, nästa dag 2 min osv.. Du kommer snabbt upp i en bra kondition - det viktiga är bara att verkligen göra det VARJE dag, efter några veckor kommer du längta efter att få den stunden varje dag! som sagt kolla gärna min blogg också och SVARA på frågan: Du kommer bli förvånad! :D

2011-01-12 @ 20:40:57
URL: http://swelouise.blogg.se/
Postat av: Katta

Vi har sååååååååå samma anledningar, den tredje längtar jag mest till ja ;) och första först och främst hahaha ;) KRAM!

2011-01-12 @ 20:48:54
URL: http://kattasfett.blogg.se/
Postat av: Katta

Duuu, btw vi gör så detta tillsammans!!! Hand i hand!!! Hela vägen, till mål! Vi kommer leva så jävla gott som aldrig förr!! KRAAAM!

2011-01-12 @ 20:50:02
URL: http://kattasfett.blogg.se/
Postat av: Jag och Mitt Livs Viktigaste Resa

Ja det är stort projekt men det ska bli så himla kul att få in lite Linda i mer än inredningen.

2011-01-12 @ 20:55:11
URL: http://mammasbusungar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0